Column: Jongeren aan het woord!

Jongeren aan het woord!

De komende tijd schrijven verschillende jonge broeders en zusters over wat hen bezig houdt in het leven en over hun geloof…

Vandaag Elloise Bakker (23) aan het woord:

Bevrijdingsdag

Het is deze week de nationale Week van de Vrijheid. Deze week gedenken we hen die hebben geleden en gestreden en vieren we de vrijheid die aan hen te danken is.

Toen ik nadacht over de inhoud van deze blog bedacht ik mij dat deze week overeenkomt met de huidige periode in het kerkelijk jaar. We bevinden ons momenteel namelijk in de Paastijd, de 50 dagen tussen Pasen en Pinksteren.

Ruim twee weken geleden stonden we stil bij de kruisiging en opstanding van Jezus Christus. We mochten gedenken hoe Hij voor onze zonden leed, de dood overwon en ons daardoor heeft bevrijd. Straks zullen wij gedenken hoe Hij is opgevaren naar de Hemel, om daar te tronen aan de rechterhand van God de Vader vanwaar Hij terug zal komen in heerlijkheid. Voor zijn hemelvaart heeft Jezus zijn volgelingen opgedragen het Evangelie te verkondingen en uit te dragen, opdat eenieder die het hoort en het tot zich neemt bevrijd zal worden.

In deze boodschap mogen wij ons door het geloof bevrijd weten terwijl we uitzien naar de Grote Bevrijdingsdag. Want Hijzelf heeft het ons beloofd: “Ja, Ik kom spoedig”.

Elloise Bakker

Ps. We zijn nog hard op zoek naar enthousiaste jongeren die het leuk zouden vinden om 1 à 2 keer per maand bij te dragen aan de blogs en columns in de JC-app en het kerkblad van de GKU. Heb jij affiniteit met schrijven en zou je dit talent graag inzetten om je geloofsbeleving uit te dragen? Dan zijn wij opzoek naar jou!

Neem contact op met jongerenpastor Sjoerd Bakker (06-83972053) of Elloise Bakker (06-29788196)