Column: Jongeren aan het woord!

Jongeren aan het woord!

De komende tijd schrijven verschillende jonge broeders en zusters over wat hen bezig houdt in het leven en over hun geloof…

Vandaag is Ruth Oost (19) aan het woord:

De dag na Hemelvaart:

Nederland heeft de fiets weer opgeborgen in het schuurtje en er staat weer een normale week voor de deur. Voor mij persoonlijk is Hemelvaart een feestdag waar ik minder bij stilsta dan bijvoorbeeld Pasen of Kerst. Het vieren van Jezus’ geboorte of Zijn opstanding klinkt logischer dan het vieren van Zijn afscheid. Voor zover ik weet is het niet gewoon om een afscheid van een dierbare te ‘vieren’, laat staan het afscheid van Jezus.

Zijn leerlingen waren nog verward van wat er in de laatste tijd voor en na Zijn opstanding was gebeurd en ineens… verdwenen. Zonder aankondiging, met weinig uitleg. Zonder bewijs dat Jezus ooit bij ze was geweest bleven ze met lege handen achter. Toch was er iets wat er voor zorgde dat er een feestje werd gevierd. De discipelen kregen Zijn woord, en ze wisten inmiddels dat dat meer waard was dan wat dan ook. Ze kregen een belofte, en een opdracht: ’Blijf hier wachten, Ik zal jullie de Heilige Geest geven’. Een boodschap vol van hoop, die genoeg bracht om het feit dat Jezus niet meer bij ze was, te overstemmen. Jezus moest verder, maar Hij verzekerde Zijn leerlingen er van dat ze het niet alleen hoefden te doen. Ze kregen zijn Heilige Geest. Het enige wat ze moesten doen, was wachten. Nog één week vol verwachting, dan vieren we het geschenk van de Geest, maar de belofte is minstens net zo mooi om te vieren.

Print your tickets