Even officieel voorstellen! Jongerenwerker Sjoerd Bakker

Wie is eigenlijk die Sjoerd? Hij is 32 jaar oud. Getrouwd met Margriet en vader van Thymo, Rosa-lin en Djula. Godsdienstdocent en daarnaast  Jongerenwerker. Veel mensen kennen mij van onze winkel ‘Le Jardin’ of van ‘Sing4Him’ en  ‘Stichting Musical Groep Urk’.
Naast de bloemisterij ben ik theologie gaan studeren. Ik had sterk het gevoel dat God mij deze richting op stuurde. Tijdens mijn studie kwam ik er al snel achter dat ik met jongeren wilde gaan werken, mijn oorspronkelijk doel was eigenlijk de kansel.
Ik ben begonnen in het basisonderwijs. Twee jaar heb ik voor de klas gestaan in groep 7 en 8 op scholen rondom Amsterdam  voor godsdienstvormingsonderwijs op openbare basisscholen. Heel bijzonder om met kids op ontdekkingsreis te gaan de Bijbel door, terwijl ze nog nooit van deze verhalen hadden gehoord.
Van 2012 tot 2015 ben ik werkzaam geweest als pastoraal jongerenwerker in de protestantse gemeente van Meppel, voor jongerenpastoraat, onderwijs en het organiseren van activiteiten.
Sinds 2013 ben ik godsdienstdocent aan het Emelwerda College in Emmeloord en ontmoet ik iedere week 500 jongeren rondom Gods Woord, ook organiseer ik de vieringen op deze school en bied ik leerlingen pastorale hulp.
Toen wilde onze gemeente een professionele kracht toevoegen aan de jeugdsectie. Hoewel ik het in het onderwijs ook enorm naar mijn zin had voelde ik mij echt geroepen en gedragen door gebed, te reageren op deze vacature.
Ik ervaar het als voorrecht om met jongeren te mogen werken. Het is bijzonder om bezig te zijn met hun specifieke levensbeschouwelijke vragen in een tijd van secularisatie en individualisatie. Oude verhalen vertalen naar de dag van vandaag, laten zien dat ze nog steeds heel actueel zijn. Wat wil God ons persoonlijk vertellen, wat wil God de jongeren vertellen? Dit kan op school, in de gemeente en daar buiten.

Op verschillende Social Media-kanalen ben ik al een tijdje te herkennen aan de profielfoto met een hand met daarop een kruisje. Als je deze hand goed bekijkt, lijkt het alsof die hand net in de aarde heeft gewroet. In de groeven van de hand en de vingers zijn restjes aarde te vinden. Deze foto symboliseert mijn levensloop. In het verleden mocht ik in de aarde wroeten en werken met veel moois uit God zijn schepping. Bovenop die hand ligt een kruisje, dat verwijst naar het werk dat ik nu mag doen in de wijngaard. Ik mag jongeren vertellen over God zijn liefde voor ons en over zijn Zoon, Jezus, die voor ons aan het kruis gestorven is en is opgestaan!

Op zondag 27 september 2015 ben ik door dominee De Groot officieel in de bediening gesteld tijdens de middagdienst in de Bethelkerk.

In ons kerkblad houd ik u op de hoogte van de verschillende aspecten van het jeugdpastoraat door middel van een column.
Heeft u vragen op opmerkingen over mijn werkzaamheden, neem gerust contact met mij op.

Vriendelijk groet en tot ziens in onze gemeente!


Sjoerd Bakker

MEER INFO

Print your tickets