0 All Booked All Booked All Booked 8780 Orgelconcert Lubbert Gnodde https://www.gku-pkn.nl/event/orgelconcert-lubbert-gnodde/?event_date=2019-06-14&reg=1 https://www.sandbox.paypal.com/cgi-bin/webscr 2019-06-14

Orgelconcert Lubbert Gnodde


14 juni 2019 20:00 14 juni 2019 22:00 Europe/Amsterdam Orgelconcert Lubbert Gnodde

Vorig jaar zomer was de Urker/Amerikaanse organist Lubbert Gnodde een paar weken met vakantie op Urk. Lubbert is een zoon van wijlen Jan Gnodde en Jeltje van Veen. Hij heeft toen kennis gemaakt met het gerestaureerde orgel in de Bethelkerk en was laaiend enthousiast over het resultaat van deze restauratie en hij bood aan bij een volgend bezoek aan Urk een orgelconcert te willen geven. Lubbert is geboren in 1977 en bleek al spoedig een groot muzikaal talent te zijn. Na orgellessen aan de muziekschool zette hij zijn studie voort aan het fameuze Sweelinck Conservatorium te Amsterdam waar hij cum laude slaagde voor zijn eindexamen. Ook leerde hij hier zijn huidige vrouw Lisa Willems kennen. Zijn talent bleek niet onopgemerkt. Hij deed mee aan verschillende concoursen en won onder andere  de eerste prijs bij het Cesar Franck concours in Haarlem en de eerste prijs bij het Nationale Improvisatieconcours in Leiden. Naar aanleiding hiervan ontving hij studiebeurzen om enkele masterclasses te volgen in Parijs bij Franse top organisten. Vanwege zijn huwelijk verhuisde hij naar Amerika en werd docent aan enkele bekende conservatoria. Daarnaast verdiept hij zich momenteel in de orgelbouw waarin hij ook gedeeltelijk werkzaam  is. Het programma zal bestaan uit een mix van allerlei stijlen uit de orgelliteratuur, van klassiek tot romantisch. We hopen dat vele orgelliefhebbers op vrijdag 14 juni de gang naar de Bethelkerk weten te vinden. De toegang is gratis !! Collecte aan de deur voor de onkosten. Zie ook de site van het Meere-orgel

Bethelkerk Urk

Vorig jaar zomer was de Urker/Amerikaanse organist Lubbert Gnodde een paar weken met vakantie op Urk. Lubbert is een zoon van wijlen Jan Gnodde en Jeltje van Veen. Hij heeft toen kennis gemaakt met het gerestaureerde orgel in de Bethelkerk en was laaiend enthousiast over het resultaat van deze restauratie en hij bood aan bij een volgend bezoek aan Urk een orgelconcert te willen geven.

Lubbert is geboren in 1977 en bleek al spoedig een groot muzikaal talent te zijn. Na orgellessen aan de muziekschool zette hij zijn studie voort aan het fameuze Sweelinck Conservatorium te Amsterdam waar hij cum laude slaagde voor zijn eindexamen. Ook leerde hij hier zijn huidige vrouw Lisa Willems kennen. Zijn talent bleek niet onopgemerkt. Hij deed mee aan verschillende concoursen en won onder andere  de eerste prijs bij het Cesar Franck concours in Haarlem en de eerste prijs bij het Nationale Improvisatieconcours in Leiden. Naar aanleiding hiervan ontving hij studiebeurzen om enkele masterclasses te volgen in Parijs bij Franse top organisten. Vanwege zijn huwelijk verhuisde hij naar Amerika en werd docent aan enkele bekende conservatoria. Daarnaast verdiept hij zich momenteel in de orgelbouw waarin hij ook gedeeltelijk werkzaam  is.

Het programma zal bestaan uit een mix van allerlei stijlen uit de orgelliteratuur, van klassiek tot romantisch. We hopen dat vele orgelliefhebbers op vrijdag 14 juni de gang naar de Bethelkerk weten te vinden. De toegang is gratis !! Collecte aan de deur voor de onkosten.

Zie ook de site van het Meere-orgel