Gratis zomergezinsboekje!

Dit jaar ziet de zomer er anders uit dan we hadden verwacht. Door het Coronavirus stond alles de afgelopen periode op z’n kop! We gingen nauwelijks naar school of werk, ontmoetten weinig mensen en we konden zelfs niet naar de kerk. Ook in de zomer zal nog steeds niet alles normaal zijn. Maar er komt wel een vakantieperiode aan! Tijd voor leuke dingen, wat meer rust en vrije tijd. Om te helpen om in deze periode ook elke dag samen tijd voor God te nemen, hebben GZB, HGJB, IZB een speciaal zomergezinsboekje gemaakt. Mensen in de Bijbel van wie het leven ook op z’n kop staat spelen de hoofdrol.

Een boekje vol met gezinsmomenten, vieringen, puzzels en leuke opdrachten om samen als gezin te doen. Daarnaast staan er portretjes in van jonge christenen van dichtbij of ver weg die het verhaal delen van hun leven dat op z’n kop stond.

In het zomergezinsboekje staat men stil bij Bijbelverhalen waarin alles ‘op z’n kop’ gaat. Denk bijvoorbeeld aan de ontmoeting met Jezus Christus wat levensveranderend was voor mensen als Paulus en Zacheüs. De schrijvers van het boekje hopen dat veel gezinnen (opnieuw) onder de indruk zullen zijn van het Evangelie en van Wie God is, en dat ook weer zullen delen met anderen in hun omgeving. Dit boekje hoopt bij te dragen aan dit verlangen en geloofsverdieping te geven voor het gezin in de vakantieperiode. Een mooi cadeautje ter bemoediging en inspiratie voor alle gezinnen in de gemeente.

Het boekje is gemaakt voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Ook aan tieners is gedacht, voor hen is er elke dag een mooie gespreksvraag of stelling. Daarnaast zijn er allerlei extra materialen als filmpjes, kleurplaten en podcasts voor tieners beschikbaar op de speciale website: www.zomergezinsboekje.nl

Als JeugdCentrale bevelen wij dit boekje van harte bij jullie aan en daarom zat dit boekje als bijlage bij het kerkblad! Mocht je nog een extra boekje willen hebben of ben je geen lid van het kerkblad en heb je er nog geen één laat het ons weten!

Wat zou het leuk zijn als jullie ook het gebruik van het boekje met ons zouden delen. App bijvoorbeeld een leuke foto of kort filmpje naar: 0683972053.

Een mooie zomer toegewenst vriendelijke groet Sjoerd Bakker Jongerenpastor GKU.