Groeten uit Rome dag 2.

Vandaag stond er een fietstocht met een gids op het programma. De reizigers hebben Rome dus op een bijzondere manier verkend en zijn op plekjes gekomen waar je normaal gesproken niet zo gauw komt als toerist. Als je denkt dat een urker er iets van kan in het verkeer dan ben je nog nooit in Rome geweest… alles krioelt hier door elkaar. ‘Gewoen duurzetten’ is dan ook de manier. Je komt hier ook van alles tegen in een wereldstad als deze. Een veel gehoorde opmerking in de groep is dan ook ‘Et is hier prachtig or mar wat bin ik bleede dat ik op de bult e beuren bin’. Maar of je nu hier of daar geboren bent, toen of nu, Paulus heeft een oproep aan ons allemaal! Hij schreef ooit aan de eerste christenen in Rome:

‘En wordt niet aan deze wereld gelijkvormig, maar word veranderd door de vernieuwing van uw gezindheid om te kunnen onderscheiden wat de goede, welbehaaglijke en volmaakte wil van God is’ Romeinen 12:2

Hoe is het zichtbaar in ons leven in wie wij geloven? Wie wij willen volgen. Wat geven wij mee en wat dragen wij uit en welke keuzes maken wij? In de tijd van Paulus werden de christenen ook wel volgelingen van de Weg genoemd. Is aan ons te zien welke weg wij gaan in de leven. Jezus zegt: Ik ben de weg, de waarheid en het leven! Hoe dragen wij Hem uit op de plek in deze wereld waar wij gesteld zijn?

In de middag verkende een ieder de stad op zijn of haar eigen manier. Vele bijzondere bouwwerken werden bezocht. S’avonds deelden we onze indrukken en spraken we tijdens de Bijbelstudie over bovenstaande.

Groeten uit Rome.

Print your tickets