Groeten uit Rome dag 3.

Vandaag stond ‘Christelijk Rome’ op het programma, we bezochten het Vaticaans museum met haar vele kunstschatten, de Sixtijnse kapel en de Sint Pieter.

We waren nogal overweldigd van de enorme gebouwen en alle pracht en praal. Tussen de enorme wandkleden, beschilderde plafonds, schilderijen en beeldhouwwerken, moesten de reizigers op zoek naar een klein bronzen beeldje van de Goede Herder. De meesten hebben hem weten te vinden. S’avonds bij de Bijbelstudie kwam dit beeld dan ook terug. Jezus als de Goede Herder die zorgt voor Zijn schapen, die Zijn leven geeft voor Zijn kudde. Het schaapje wat zelf niet lopen kan wordt door Hem gedragen en de kudde achter Hem aan….

De Sint Pieter wordt aangewezen als de locatie waar Petrus begraven zou liggen. Op deze rots bouw ik mijn kerk… We stonden met elkaar stil bij de belijdenis van Petrus en de vraag die Jezus driemaal aan Petrus stelde, Hebt u mij lief? Dezelfde vragen worden ook aan ons gesteld, wie zegt u dat ik ben en hebt u mij lief… Jezus zei het toen tegen Petrus maar ook nu tegen ons, volg mij!

Hem volgen in het leven is de juiste weg gaan in het leven…

Groeten uit Rome.

Print your tickets