HUWELIJKSCATECHESE

Wie auto wil gaan rijden, moet daarvoor een rijbewijs behalen. Om het theorie examen met succes te kunnen afleggen bestudeer je eerst de verkeersregels. En voor het aanleren van rijvaardigheden oefen je onder begeleiding. Is het dan niet vreemd dat rondom het huwelijk, toch één van de allerbelangrijkste zaken in je leven, er vaak weinig aandacht voor een goede voorbereiding is?

Zo’n voorbereiding willen we als kerk jou bieden. Wat is het goed om samen door te praten over verschillende aspecten van het huwelijksleven. Hoe blijf je in de drukte van het leven aan elkaar verbonden? Hoe geef je vorm aan jullie gezamenlijk geloofsleven, de huisgodsdienst? Dat soort vragen bespreken we met elkaar op de drie avonden van de huwelijkscatechese. Het woord catechese doet je misschien denken aan stil luisteren, maar het zijn avonden vol gesprek en ontmoeting. Zo leren we van elkaar, en vooral samen van God en Zijn Woord.

We komen samen op drie woensdagavonden tussen Pasen en Pinksteren: D.V. 10 april, 24 april en 8 mei. Begintijd is 19.30 uur.
Als jullie dit jaar trouwen en jullie huwelijk wordt bevestigd binnen de GKU, verwachten we je op deze data in De Poort. Aanmelden is niet nodig, maar noteer de avonden wel alvast in je agenda!

  

Print your tickets