Jongeren aan het woord: ‘Alles in Zijn hand’

Alles in Zijn hand.

Na de gruwelijkheden van afgelopen weekend leek God voor mij toch even best ver weg. Hoewel wij er zeker van mogen zijn dat Hij ons elke dag draagt en leidt, bekroop mij het gevoel dat we Hem zondag in de kerk extra hard moesten aanroepen, om weer wat dichterbij te komen.

De ochtenddienst werd aangevangen met ‘Door de wereld gaat een woord’. Een lied op de melodie van het Israëlische volkslied. Het vierde vers daarvan was mij nooit zo opgevallen, maar kwam deze dienst hard binnen en was een exacte vertaling van dat moment: ‘Door de wereld klinkt een lied, tegen angsten en verdriet. Tegen onrecht, tegen dwang,richten pelgrims hun gezang’. Vervolgens werd onder andere psalm 122 gezongen. Een psalm waarin het zesde Bijbelvers luidt: ‘’Bid om vrede voor Jeruzalem, laat het goed gaan met hen die u liefhebben.’’

Dit repertoire leek een geheel van zorgvuldig gekozen liederen die inhaakten op de situatie in Israël. Echter vertelde ds. Scheltens dat dit helemaal niet het geval was. Hij vertelde dat hij deze liederen niet gekozen had naar aanleiding van de situatie, maar dat deze dienst de week ervoor al – toen er nog weinig aan de hand was – was samengesteld.

Op dat moment wist ik weer heel zeker: God heeft alles in Zijn hand! HIJ wist vorige week al hoe deze dienst eruit moest komen te zien en heeft dit toen al ingegeven. Dat besef maakt ons klein en doet ons beseffen hoe ontzettend groot onze God is. Ook, of juist, in deze dagen vol spanning en angst mogen wij alles neerleggen bij Hem. Hij heeft alles in Zijn hand.

Bid voor de vrede in Jeruzalem!

Elloise Bakker (24)

Print your tickets