Jongeren aan het woord: ‘Samen in de naam van Jezus’

Samen in de naam van Jezus

‘Samen in de naam van Jezus’, dat is het motto van onze gemeente. Maar wat betekent dat nou eigenlijk? Laatst had ik het hierover met andere jongeren uit onze kerk, en toen kwamen we erachter dat dit niet iets vrijblijvends is. Net zoals een hand niet tegen een voet kan zeggen dat hij hem niet nodig heeft, kunnen wij geen deel zijn van een gemeente zonder de anderen in de kerk. Dit betekent dat we er niet alleen zijn voor onszelf, maar dat we samen een gemeenschap vormen van mensen die elkaar kennen en steunen.

Je gemeenteleden leren kennen kost tijd, moeite, en af en toe moet je uit je comfortzone komen. Ik vind dit zelf niet altijd even makkelijk. De kerk is voor mij vooral rust, en verder focus ik me sneller op mijn familie en vrienden. Ik begon me af te vragen hoe ik het nou makkelijker kon maken om te weten wie mijn gemeenteleden zijn. Naast dat er genoeg activiteiten en bijeenkomsten door onze kerk worden georganiseerd, moest ik ook aan iets anders denken: social media.

Ik ben zelf niet zo’n social media-type. Ik gebruik eigenlijk alleen WhatsApp, daar houdt het wel bij op. Ik raad mensen vaak af om social media te gebruiken, maar toch denk ik nu dat het wel ergens goed voor kan zijn. Wanneer je veel contact hebt met anderen, ook al is dit online, biedt dit ook de mogelijkheid om de mensen te leren kennen die net als jij geloven in Jezus.

Zoals God ons bij naam kent (Jesaja 43:1), moeten wij elkaar ook leren kennen zodat wij samen ons kunnen richten op God. Samen staan we sterker dan alleen. “Draag elkaars lasten, en vervul zo de wet van Christus.” (Galaten 6:2) Laten we samen groeien in geloof.

Matthias Oost (24)

Print your tickets