Jongeren aan het woord: ‘The battle belongs to You’

The battle belongs to You

Eind september stapte ik samen met mijn moeder het vliegtuig in. Op naar het beloofde land. Met een strak schema hebben we wel zo’n beetje alles in Jeruzalem kunnen zien en beleven. Een Jeruzalem vol vrolijkheid, vol geluk, vol van mensen, vol culturen, vol vrede… We hebben hier gesproken met Arabieren, Armenen, (orthodoxe) Joden en Messiasbelijdende Joden. We zagen Aziaten, Amerikanen, Afrikanen en Europeanen. Het bruisende Jeruzalem deed me denken aan Jesaja 43:6: “Breng Mijn zonen van ver, en Mijn dochters van het einde der aarde.” De vervulling van deze profetie was gewoon zichtbaar, tastbaar en voelbaar.

Ruim een week nadat we veilig thuis waren, kwam het nieuws over de vreselijke gebeurtenissen in Israël. Gebeurt dit in het land waar we vorige week nog waren? Het contrast kan haast niet groter. Tijdens de 16+ dienst op de startzondag stonden wij op de Olijfberg, uitkijkend over Jeruzalem, dé plek waar de Heere weer zijn voeten zal neerzetten. Op dat moment werd in de Bethelkerk een van mijn favoriete nummers van Phil Wickham gezongen: ‘Battle belongs’. In het refrein staat: ‘Every fear I lay at Your feet. I’ll sing through the night. Oh God, the battle belongs to You’.

Het filmpje van de soldaten die het Israëlische volkslied zingen voordat ze de strijd in gaan, komt bij mij weer naar boven https://x.com/haivri/status/1710902846588166311?t=epfrD1BSgkZsJCRZnnbRdg&s=08 Wat een zegen om te weten dat God er altijd bij is! “Want al wandelen wij in het vlees, wij voeren geen strijd naar het vlees. De wapens van onze strijd zijn immers niet vleselijk, maar krachtig door God.” 2 Korinthe 10:3-4.

En weet je… Als je de profetie van Jesaja nog iets verder leest, kom je bij hoofdstuk 49 vers 14-15: ‘’Maar Jeruzalem zegt: ‘De Heer heeft mij in de steek gelaten. Hij is mij vergeten’. Maar kan een vrouw haar baby vergeten? Zou ze niet meer voor haar eigen kind zorgen? Maar zelfs als zíj haar kind zou kunnen vergeten, Ík zal jou nooit vergeten, Jeruzalem!’’ (BB-vertaling). Mooi om ons aan deze belofte vast te houden, juíst in deze tijd.

Annina Kramer (23)

Print your tickets