Jongeren aan het woord: ‘Voor elke dag een belofte’

Voor elke dag een belofte

Deze week lieten we 2023 achter ons en vierden we het begin van 2024, een nieuw jaar uit Zijn hand. Voor mij, en ik denk voor vele anderen, is dat altijd een moment van terugblikken en vooruitkijken. Misschien wordt 2024 wel een jaar waar je tegenop ziet, waarin spannende dingen staan te wachten óf misschien wordt het wel een jaar waar je onwijs veel zin in hebt om welke reden dan ook.

En weet je wat zo mooi is: hoe je ook tegen dit jaar aankijkt, wij zijn ervan verzekerd dat God altijd bij ons is. In de Bijbel staat namelijk maar liefst 365 keer een soortgelijke belofte als deze: “Wees niet bang, want Ik ben met je.” Dat betekent dat God ons elke dag, het hele jaar door, met Zijn liefde steunt en ons draagt. Het is alsof Hij ons wil zeggen: “Wees niet bang voor wat komen gaat, want Ik ben bij je. Ik help je elke dag, in goede tijden en minder goede tijden.”

Als we terugkijken op het afgelopen jaar, herinneren we ons vast momenten waarop we Gods nabijheid heel sterk hebben gevoeld. Maar soms kan het voelen alsof God ver weg is, bijvoorbeeld als het moeilijk is en alles tegenzit. Ook in het nieuwe jaar zullen er wisselende omstandigheden zijn. Hoe de situatie ook is, we mogen vol vertrouwen de toekomst tegemoet gaan, wetende dat God ons leidt. En als het tegenzit, wil ik je nogmaals bemoedigen met Zijn belofte dat Hij elke dag bij je is en je in Zijn liefde draagt.

Luister dan eens naar Ik zal er zijn – Sela.

Elloise Bakker (24)

Ps. Dit jaar heeft 366 dagen, lees dan eens Mattheüs 28:20b 😉

Print your tickets