Nieuwe website voor GKU

Na een voorbereidings- en bouwperiode van anderhalf jaar wordt in de kerken­raads­vergadering van 8 juni de nieuwe website van de Gereformeerde Kerk Urk gepresenteerd. Vanaf dat moment is de site door iedereen te raadplegen op het bekende webadres: www.gku-pkn.nl

Platform
De website is geheel vernieuwd, zowel in vormgeving als redactioneel. De website is gebouwd met het platform WordPress. Voordeel van dit systeem is dat het een open source systeem is dat permanent wordt doorontwikkeld. Daarbij is het mogelijk om met meerdere mensen aan de website te werken en biedt WordPress veel mogelijk­heden tot uitbreiding.

Design
Binnen het platform hebben de bouwers van de website gekozen voor een fris en modern design, met veel ruimte voor fotografie. Daarbij is de website responsive. Dit betekent dat de website goed te bekijken is op de computer, de tablet en de telefoon.

Informatie
Op de site is veel informatie te vinden over diensten, evenementen en over de GKU in het algemeen. Verder biedt de site veel mogelijk­heden tot delen op sociale media en zijn streams en video’s op een goede manier te integreren. Met het oog op de privacy­wetgeving is sommige informatie alleen met een wachtwoord te bekijken. Dit wachtwoord is te vinden in het kerkblad.

Werkgroep
De site is gemaakt door een werkgroep met hierin Jan van den Berg, Aart-Jan Kaptijn, Lub Hoekman, Kees Kaptijn en Wim van Eck. Vragen en opmerkingen over de site zijn te sturen naar: communicatie@gku-pkn.nl

Print your tickets