Onderweg naar Pasen dag 22!

Lees vandaag: Lucas 10 : 38-42

Jezus antwoordde en zei tegen haar: Martha, Martha, u bent bezorgd en maakt u druk over veel dingen. Slechts één ding is nodig. Maria heeft het goede deel uitgekozen, dat niet van haar zal worden afgenomen. Lukas 10:41‭-‬42 HSV

Deze tekst gaat over Martha en Maria, Martha die zich druk maakt om haar gasten eten en drinken te geven. Ze is druk bezig met het berijden en ergert zich aan Maria die bij Jezus zat en aandachtig naar hem luisterde. Maria maakte zich totaal niet druk om eten of drinken. Martha had er genoeg van, ze ging naar Jezus en vroeg hem kunt u mijn zuster vragen om mij te gaan helpen want ik doe hier al het werk terwijl zij hier alleen maar zit te luisteren. ‘Martha, Martha,’ antwoordde Jezus. ‘Wat maak je je toch druk! In het leven heb je niet zoveel nodig. Eigenlijk maar één ding. Maria heeft dat ene ontdekt en het zal haar niet worden afgenomen.’

Wat denk jij dat Jezus hier bedoeld te zeggen?
Het lijkt natuurlijk volkomen logisch dat Martha zo druk bezig. Ze nodigt Jezus tenslotte uit in haar huis. Dat betekend ook dat ze worden verzorgd in hun behoefte, ze zijn tenslotte je gasten. Zo kun je weer leren dat de aardse gewoonten tegenovergesteld is van wat Jezus van je verlangd.

Ben jij een Martha of Maria?
Wat houdt jou dagelijks bezig? Ben je druk met school, moas, schoonmaken, werken, vrienden, social media, spullen kopen, noem het maar op. Mis je dan niet waar het werkelijk om draait? God wil een relatie met jou. Een relatie betekend dat je energie in elkaar steekt om elkaar beter te leren kennen en het elkaar naar het zin maakt. Dat doe je allemaal uit liefde. Niet omdat het moet maar omdat je dat wil, het is je verlangen.

In het verhaal van Martha en Maria zou ik zeker een Martha zijn geweest. Misschien had ik het niet gelijk tegen Jezus gezegd maar ik had me wel de hele tijd aan haar geïrriteerd. Laten we vandaag, morgen en elke dag de tijd nemen om naar de woorden te luisteren van onze Koning, Jezus Christus. Hij wil een relatie met jou.

Klik hier om een lied te beluisteren passend bij de tekst van vandaag!

Print your tickets