Parkeerplaats predikant

Zondag 8 maart, een beetje regenachtig, viering van het heilig avondmaal. Het loopt al tegen half tien, de broeders in de consistorie worden al wat  zenuwachtig; waar blijft de predikant. Vijf voor half tien komt ds. Kelemen erin een beetje buiten adem. Hij is zo laat omdat zijn parkeerplaats al is ingenomen en hij zijn auto uiteindelijk pas bij de Boni kwijt kan en vandaar rennend, met de toga over de arm, door de Torenstraat nog naar de Bethelkerk. Na de dienst komt ons ter ore dat een kerkganger de parkeerplaats voor de predikant had ingenomen.

Broeder of zuster het geeft geen pas, op de aangegeven dagen, de parkeerplaats voor de predikant in te nemen. Het bord bij de parkeerplaats laat niets aan duidelijkheid te wensen over: op deze dagen is deze parkeerplaats niet voor u. Ook al gaat een eigen predikant voor die meestal te voet of op de fiets komt. Een predikant kan allerlei redenen hebben met de auto te komen, misschien moet hij nog wel elders voorgaan of een viering leiden.

Wij rekenen op een ieders medewerking!